Total Therapy Reconnect

Therapie volgens Traditionele Chinese Geneeskunde

Kruiden en voeding

kruiden en voeding

Naast een voedingsadvies met producten welke gericht zijn op de klachten kan er ook kruidentherapie (zowel Westers als Chinees) toegepast worden.
Er bestaat een groot rijkdom aan geneeskrachtige planten in onze wereld. Hiermee kunnen verschillende klachten behandeld worden.

Chinese kruiden

De Chinese kruidenleer is zelfs ouder dan acupunctuur en stamt net zoals onze hedendaagse medicijnen af van het vroege Sjamanisme en kruidengebruik door ‘wijze’ vrouwen en mannen.
In de Chinese Geneeskunde worden kruiden soms ook geconcentreerde voeding genoemd. Vooral bij grote leegtes van energie, waarbij de oorzaak daarvan dieper in het lichaam zit moet er naast de acupunctuur ook aanvullend met Chinese kruiden gewerkt worden. Zij kunnen dan een belangrijke bijdrage aan het herstel van de energie leveren. Van gedroogde of verse kruiden wordt een thee getrokken. Deze kruidenthee kan gevriesdroogd worden, waardoor een poedervorm = granulaat ontstaat.

Chinese kruiden in granulaatvorm. Afhankelijk van de voorgeschreven dosis (bijgevoegd maatschepje) dient u dit granulaat 3x per dag in te nemen met wat water. Kruiden werken ondersteunend bij de acupunctuurbehandelingen. 

Zowel de Chinese als Westerse kruiden worden helaas niet vergoed door de zorgverzekering. De kosten hiervan is afhankelijk van welke kruiden er in de formule zitten en in welke vorm (bv gedroogd, vloeistof of granulaat) de formule voorgeschreven wordt.

© 2020 Total Therapy Reconnect

Thema door Anders Norén